Turcan: Vrem să creştem numărul consumatorilor care vor primi sprijin pentru plata facturilor la energie

Guvernul vrea să modifice actualul proiect al Legii consumatorilor vulnerabili astfel încât să crească numărul de beneficiari. Momentan este vorba despre 427.000 de gospodării, spune Raluca Turcan.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că Guvernul urmăreşte modificarea actualului proiect al Legii consumatorilor vulnerabili astfel încât de sprijin la plata facturii să beneficieze mai mult de 427.000 de gospodării, cât era prevăzut până acum.

„Ţintim creşterea numărului de beneficiari pe care i-am definit. Conform actualului proiect, este vorba despre 427.000 de beneficiari, iar sprijinul acestora va avea un impact bugetar de 172 de milioane de lei. Vrem să fie mai mulţi beneficiari, dar rezultatul îl voi prezenta după discuţiile cu prim-ministrul”, a spus Turcan.

Ea a arătat că acest lucru se va face prin creşterea plafonului de venituri de la care vor fi acordate aceste ajutoare, prin amendamente care vor fi aduse actualului proiect de lege, scrie Agerpres.

Ministrul Energiei şi premierul vor face publice sursele de finanţare, a adăugat ministrul Muncii.

„Am văzut foarte multe manipulări, dezinformări şi generalizări care nu fac bine, chiar dacă unii se străduiesc din răsputeri să arate că acest guvern e rupt de realitate şi nu se ocupă de guvernare. Se înşală şi mint. Ca instrument imediat de compensare a creşterii preţurilor şi a creşterii costului vieţii, de la finalul lunii decembrie am pus în transparenţă Legea consumatorilor vulnerabili. Mai aveam puţin şi primeam legea în cap, pentru că puţini au crezut în ea, oamenii spuneau că n-avem bani şi că nu este oportună”, a relatat Turcan.

Miercuri, Turcan a afirmat că Legea privind compensarea facturilor pentru consumatorii vulnerabili de energie ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie anul viitor, dacă proiectul va fi urgentat în Parlament.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati