Turişti bucureşteni, înzăpeziţi cu autoturismul, duminică seară, în zona Piatra Arsă din Dâmboviţa

1
306

Trei turişti bucureşteni au rămas înzăpeziţi cu autoturismul, duminică seară, în zona Piatra Arsă din judeţul Dâmboviţa.

Cei trei bărbaţi, cu vârste între 25 şi 45 de ani, au plecat cu autoturismul din Bucureşti şi intenţionau să facă o drumeţie spre Vârful Omu.

Din cauza ninsorii, a vântului puternic şi vizibilităţii scăzute, ei au fost nevoiţi să abandoneze traseul şi să se întoarcă la Piatra Arsă, unde şi-au găsit maşina înzăpezită.

Duminică, în jurul orei 17:00, turiştii au sunat la 112, când au constatat că nu pot pleca din zonă.

  • „La caz s-au deplasat jandarmii montani de la Postul Zănoaga, însă, condiţiile meteorologice nu le-au permis să înainteze cu autospeciala până în zona indicată de turişti, fiind nevoiţi să continue drumul pe jos. (…) Fiind echipaţi pentru condiţii de iarnă, jandarmii i-au însoţit aproximativ 1,5 kilometri, până la maşina de serviciu. Ulterior, aceştia au fost transportaţi în condiţii de siguranţă până la cabana Dichiu. Totodată, autovehiculul rămas înzăpezit a fost deblocat cu sprijinul angajaţilor de la societatea Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa, iar turiştii şi-au continuat deplasarea spre Bucureşti”, informează, luni, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

Aceştia le recomandă turiştilor care doresc să urce pe munte să se informeze în legătură cu traseul pe care vor să îl urmeze, să aibă autovehiculele echipate corespunzător, pentru condiţii de iarnă (tracţiune 4×4, anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată, etc.), dar şi să folosească doar drumurile deschise circulaţiei, sau traseele marcate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.