TVA-ul la vânzarea cărților electronice va fi redus la 5%

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede reducerea cotei TVA la 5% la comercializarea cărţilor în format electronic.

S-au înregistrat 302 voturi „pentru” şi două abţineri. Iniţiativa legislativă prevede extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA şi asupra comercializării cărţilor în format electronic, în scopul susţinerii lecturii.

„Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, pe suport fizic şi/sau pe cale electronică, cu excepţia celor care au, în totalitate sau în mod predominant, un conţinut video sau un conţinut muzical audio şi a celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii”, prevede actul normativ.

Prețurile la cărțile electronice vor scădea

USR spune că „prețurile la cărțile electronice comercializate în România vor scădea după ce, astăzi, Parlamentul a adoptat o inițiativă legislativă, co-inițiată de deputatul USR Cătălin Teniță, de reducere a TVA de la 19% la 5% pentru e-books și presa digitală”.

Legea va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2022. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati