Twitter lucrează la o funcție de retragere a postărilor

Rețeaua socială condusă de Jack Dorsey va avea în curând o opțiune prin care utilizatorii pot retrage postările pentru puțin timp după apăsarea butonului de publicare, potrivit profit.ro.

Zvonurile despre un “undo send”, o opțiune prin care postările să fie retrase pentru a fi corectate sau șterse, circulă de mai multe luni, însă, informația capătă o greutate mult mai mare acum, când există și interfața grafică dezvoltată de Twitter să o susțină.

Ascuns în codul aplicației, a fost găsit o nouă versiune a butonului de publicare a postărilor pe Twitter, care include și funcția “undo send”.

Funcția “Undo send” este afișată ca o bară de progres descrescătoare în fereastra care confirmă publicarea unui tweet. Aceasta indică utilizatorului cât timp are să o folosească. După expirarea timpului, postarea nu mai poate fi retrasă.

În iterația descoperită în codul aplicației, funcția “undo send” este disponibilă doar câteva secunde după publicare. Este posibil ca Twitter să crească această perioadă de timp, însă nu cu foarte mult. Caracterul “real time” face parte din ADN-ul Twitter, iar un “undo send” care să se deruleze pe o perioadă mai mare ar întârzia propagarea informațiilor.

Facilitatea testată acum de Twitter seamănă într-o mare măsură cu “undo send” din Gmail. Și acolo utilizatorii au posibilitatea să retragă un email, vreme de cel mult 30 de secunde după trimitere – în caz că au greșit ceva.

Funcția “undo send”, despre care nu se știe când va fi lansată oficial, pare să aibă rolul de a mai estompa din presiunea pe care utilizatorii o pun pentru introducerea unei opțiuni de editare a postărilor, pe care Twitter refuză să o implementeze.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati