Ucraina, un an de la război. 550 de tone de donaţii de la bucureşteni pentru refugiaţii ucraineni

Bucureştenii au donat 550 de tone de produse pentru refugiaţii ucraineni de la începerea războiului, în februarie anul trecut, care au fost sortate şi distribuite, a anunţat viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

El a scris, vineri, pe Facebook, că peste 500.000 de porţii de mâncare caldă au fost pregătite pentru refugiaţii ucraineni în acest ultim an şi că un InfoPoint a fost deschis la Gara de Nord 24 de ore din 24.

De asemenea, Horia Tomescu a spus că în sprijinul ucrainenilor au fost organizate opt centre pentru cazare de urgenţă administrate de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, 5.000 de curse de transport din Gara de Nord către punctele de cazare, numărul unic de urgenţă pentru sesizări de la cetăţeni şi instituţii publice şi private, şase centre de zi pentru copii preşcolari şi şcolari, o şcoală de vară, spaţii pentru cursuri online şi cursuri gratuite de limba română.

Asistenţa medicală gratuită a fost asigurată pentru refugiaţii din Ucraina în spitalele Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Potrivit viceprimarului Tomescu, au fost alocaţi bani pentru bilete de tren, în valoare de 200.000 de lei, dar şi 72.580 de vouchere pentru cumpărături de câte 100 de lei.

El a adăugat că 240.000 de persoane au fost asistate cu hrană neperisabilă, produse de igienă şi alte bunuri de bază la un supermarket de la Romexpo.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati