Ultima colecţie de artă a lui Corneliu Vadim Tudor, scoasă la licitaţie

Ultima colecţie de artă a lui Corneliu Vadim Tudor este scoasă la licitaţie pe 13 iulie în cadrul unui eveniment dedicat artei româneşti moderne şi contemporane, potrivit casei Artmark.

Artmark arată că această colecţie include picturi, sculpturi şi artefacte culturale din diverse perioade. Vasile Popescu, Leon Biju, Henri Catargi, Sorin Ilfoveanu ori Horea Paştina sunt câţiva dintre artiştii care semnează operele ce provin din colecţia familiei Corneliu Vadim Tudor.

Natura statică ‘Ulcior cu lalele’, semnată Vasile Popescu, este cea mai valoroasă piesă a licitaţiei dintre cele care provin din colecţia familiei Corneliu Vadim Tudor şi are preţul de pornire de 1.800 de euro. Pentru preţul de pornire de 1.200 de euro este scoasă la licitaţie ‘Interior cu chitară’ semnată Leon Biju. Între loturile din această colecţie se mai numără: ‘Gutui’ de Horea Paştina la preţul de pornire de 500 de euro, ‘Fetiţă cu basma’ de Ion Doboşariu la 300 de euro.

În cadrul licitaţiei vor fi scoase la licitaţie şi alte aproximativ 200 de opere de artă semnate de maeştrii picturii şi sculpturii româneşti, precum Theodor Pallady, Nicolae Vermont, Constantin Piliuţă, Ştefan Câlţia.

Între lucrări se mai numără ‘Portocala mecanică’ de Andrei Cădere, la 12.000-18.000 de euro, ‘Muze’ de Sabin Bălaşa, la 10.000-18.000 de euro, ‘Spaniolă’ de Sabin Bălaşa, la 10.000-15.000 de euro.

Operele sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă, unde va avea loc şi licitaţia, şi pot fi admirate de luni până duminică în intervalul orar 10,00 – 20,00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati