ULTIMA ORĂ/ Bugetul Sectorului 2 pe 2023, respins de Consiliul Local

Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului Sectorului 2 pe anul acesta a fost respins de Consiliul Local, în şedinţa de joi, relatează Agerpres, citată de G4Media.ro.

Pentru acest proiect de act normativ s-au înregistrat 12 voturi „pentru”, 10 „împotrivă” şi trei abţineri, neîntrunind-se numărul minim de 13 voturi pentru a fi adoptat.

Înainte de a se trece la vot, primarul Radu Mihaiu a declarat că bugetul este „echilibrat” şi cuprinde investiţii de peste 1 miliard de lei, precizând că sunt fonduri prevăzute pentru anvelopare termică, eficienţă energetică, refacerea străzilor, Pasajul de la Doamna Ghica şi infrastructura de colectare separată. El a subliniat că pentru investiţii în şcoli este „un buget record” de aproximativ 300 de milioane de lei.

„Partidul Social Democrat va vota împotriva acestui buget, pentru că este deja al treilea an când avem un buget în faţă fără o viziune clară. Din acest motiv suntem şi campioni la rectificări bugetare”, a anunţat consilierul local social-democrat Paula Pasciuc.

Potrivit proiectului de act normativ respins, cheltuielile bugetului general consolidat al Sectorului 2 pe 2023 se ridică la aproximativ 2,2 de miliarde de lei, veniturile la circa 2,1 de miliarde de lei, deficitul fiind finanţat din excedentul anului 2022.

La secţiunea de funcţionare cheltuielile sunt de aproape 1,2 de miliarde de lei, iar la cea de dezvoltare de circa 1 miliard de lei.

Din totalul cheltuielilor de 2,2 miliarde de lei, peste 730 de milioane de lei sunt alocaţi pentru cheltuieli de capital, peste 560 de milioane de lei pentru bunuri şi servicii, peste 360 de milioane de lei pentru cheltuieli de personal, circa 92 de milioane de lei pentru asistenţă socială.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati