ULTIMA ORĂ / Camera Deputaţilor a adoptat moţiunea împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu

Camera Deputaţilor a votat, miercuri,  moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, cu titlul „Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, scrie ecopolitic.ro

  • Au fost 166 de voturi pentru demitere, 94 împotrivă, 28 de abțineri și 22 de parlamentari care nu au votat.

PSD susţine în textul moţiunii că România trebuie salvată, iar Florin Cţu trebuie să fie demis.

„Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, ‘Virusul Cîţu’ a distrus aproape complet economia naţională. După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie. (…) 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României”, se arată în textul moţiunii simple.

Ministrul Finanţelor a declarat, în plen, că  semnatarii moţiunii”s-au folosit de acest virus nenorocit pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică”.

„(…) cel mai josnic lucru pe care l-au făcut în această moţiune este că, fără niciun fel de respect pentru români, pentru cei afectaţi de această criză, au folosit acest virus nenorocit, care a generat victime şi în România şi peste tot în lume, pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică”, a afirmat Cîţu.

În urmă cu câteva luni şi Senatul a cerut demiterea lui Florin Cîţu, tot printr-o moţiune.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati