UPDATE/Cei 7 soldați de la bordul elicopterului care căuta MIG-ul dispărut de pe radar în județul Constanța au murit

Cei 5 soldați de la bordul elicopterului care căuta MIG-ul dispărut de pe radar în județul Constanța au murit.

UPDATE Ministrul apărării Vasile Dîncu anunță că 7 militari sunt morți

„În accidentul aviatic în care a fost implicat  elicopterul IAR 330-Puma, în această seară, şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

Este un accident cu atât mai tragic cu cât misiunea celor șapte militari era aceea de a-l căuta și salva pe pilotul aeronavei MiG 21 LanceR care a pierdut legătura radio cu turnul de control, miercuri, în jurul orei 20.00.

Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le asigur că eu personal și Ministerul Apărării Naționale le suntem și le vom fi alături. 

Operațiunile de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfășurare”, a scris Dîncu, pe Facebook.

 

„Din păcate, temerile cele mai negre s-au adeverit în cazul elicopterului IAR 330-Puma. Aeronava a fost găsită la 11 kilometri de aerodrom, prăbușită, niciunul dintre cei 5 membri ai echipajului nu a supraviețuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, la Digi24.

Pilotul aeronavei MiG 21 LanceR este în continuare căutat.

O aeronavă MiG 21 LanceR care executa, miercuri seara, o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, apoi a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

În căutarea sa a plecat elicopterul IAR 330-Puma. Și acesta a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati