ULTIMA ORĂ / Centrul Bucureștiului, închis pentru mașini în week-end din 22 mai

Primăria Generală a Municipiului București a decis joi înfiintarea mai multor zone de promenadă în centrul Bucureștiului, măsura urmând a fi implementată incepand de vineri, 22 mai, a transmis primarul Gabriela Firea.

  • ”Pentru a evita aglomeratia in parcuri si pentru a incuraja mersul pe jos, plimbarile in aer liber, amenajam 7 zone de promenada in centrul Bucurestiului, la sfarsit de saptamana!

Am avut astazi o sedinta de lucru cu specialistii Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei precum si cu reprezentanti ai Brigazii de Politie Rutiera, in urma careia a decis infiintarea mai multor zone de promenada in centrul Bucurestiului.Masura va fi implementata incepand de vineri, 22 mai.”, a precizat Firea pe pagina sa de facebook.
Din acel moment, circulația mașinilor va fi interzisă în week-end-uri în următoarele zone:

Zonele pietonale instituite la sfarsit de saptamana in Bucuresti

• Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

• Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei.

• Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

• Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

• Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

• Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu.

• Zona 7 – bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).

Proiectul a fost inițiat de ONG-ul ARCEN, cunoscut pentru inițiativele legate de îmbunătățirea calității vieții, care a propus în această săptămână Primăriei Capitalei un proiect pentru lărgirea spațiilor de recreere prin pietonalizarea străzilor din apropierea parcurilor și a grădinilor publice pe durata weekend-urilor.

Gabriela Firea a declarat, potrivit unui comunicat de presă, că “odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, și având în vedere restricțiile de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertismnt impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori cu siguranță să se plimbe mai mult prin oraș și, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și mijloacele de transport alternativ, am decis sa instituim, în weekenduri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati