ULTIMA ORA / DOCUMENT: Măsuri de protecție pe teritoriul Romaniei adoptate de CNSU – în imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina

România adoptă măsuri de protecție pe teritoriul național în imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina.

Într-o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost adoptată o Hotărâre prin care se implementează măsuri pentru avertizarea cetățenilor români aflați în zona de graniță cu Ucraina. Hotararea ține cont de evenimentele recente înregistrate și de contextul geopolitic actual determinat de conflictul militar al Rusiei asupra Ucrainei, care au generat atacuri recente și repetate asupra porturilor ucrainene Reni si Ismail, aflate în imediata apropiere a granițelor cu România.

Hotărârea CNSU poate fi consultată aici: HCNSU nr. 31 din 07.09.2023

Stirea initiala:

Potrivit unor surse guvernamentale citate de ecopolitic.ro, azi-noapte a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) prin care s-au luat mai multe măsuri de protecție civilă pentru populația de pe teritoriul României, cei care locuiesc în zonele de pe malul românesc al Dunării apropiate de porturile ucrainene bombardate în ultima perioadă.

  • ”Am luat o decizie de azi-noapte, o decizie a CNSU, o să iasă domnul Arafat în legătură cu măsuri de protecție în zonele cu impact de la granița României”, arată sursele guvernamentale.

Aceste măsuri vin în contextul în care în ultimul timp populația de pe malul românesc al Dunării este speriată și s-a tot discutat în media despre faptul că nimeni de la nivelul administrației nu a venit să le explice sau să-i liniștească în privința atacurilor cu drone asupra porturilor Dunării aflate în Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati