ULTIMA ORĂ / Iohannis a luat act de demisia lui Ciucă și l-a desemnat ca Prim-ministru interimar pe Cătălin Predoiu

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea domnului Marian-Cătălin Predoiu ca Prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile Prim-ministrului până la formarea noului Guvern, a anunțat Administrația Prezidențială printr-un comunicat de presă.

Președintele Iohannis, l-a primit în urmă cu puțin timp pe Ciucă, la Palatul Cotroceni, care și-a înaintat oficial demisia din funcția de Prim-ministru.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Cotroceni, care și-a înaintat oficial demisia din funcția de Prim-ministru.

În temeiul prevederilor constituționale, Președintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă și a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de Prim-ministru al Guvernului României.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea domnului Marian-Cătălin Predoiu ca Prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile Prim-ministrului până la formarea noului Guvern.

În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României va invita marți, 13 iunie 2023, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru.”, s-a mai transmis în comunicatul de presă al Cotroceniului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati