ULTIMA ORĂ / Liderul PNL a prezentat variantele oficiale ale liberalilor: Florin Cîţu, premier – Ludovic Orban, şef la Cameră sau Orban, premier – Cîțu, șef la Senat

Orban a confirmat că PNL îl propune pe Florin Cîţu candidat la şefia guvernului, iar el ca șef la Cameră, într-una dintre variantele de negociere cu USR PLUS şi UDMR.În altă variantă – Orban, premier – Cîțu, șef la Senat, scrie ecopolitic.ro

Liderul PNL a mai arătat că ponderea PNL în cadrul ipoteticei coaliţii cu USR PLUS şi UDMR îi îndreptăţeşte pe liberali să ceară premierul şi şefia uneia dintre camerele Parlamentului.

  • „Ţinând cont că mandatul iniţial, prin care PNL l-a desemnat pe Florin Cîţu candidat la şefia guvernului şi pe Ludovic Orban candidat la şefia Camerei, a generat probleme în discuţii, am luat decizia de a flexibiliza mandatul ținând cont de solicitările partenerilor, care au cerut în mod expres, indiferent de formulă, Camera Deputaților”, a spus Orban, la finalul şedinţei BPN.

Două variante: Cîţu premier şi Orban şef la Cameră sau Orban premier iar Cîţu, şef la Senat

„Avem o primă variantă cu Florin Cîțu premier și Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților. Acceptăm și varianta în care PNL să desemneze și premierul și președintele Senatului. Candidatul la funcția de premier este președintele PNL, iar candidat la șefia Senatului va fi Florin Cîțu. Am stabilit că trebuie să respectăm principiile democratice și să fie o pondere proporțională cu voturile primite, PNL având o pondere de 55%”, a adăugat el, menţionând că mandatul de negociere cu cele două variante a fost adoptat în unanimitate.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati