ULTIMA ORĂ / Orban, întrebat dacă ia în calcul carantinarea întregii țări: Nu avem în discuţii o astfel de eventualitate în momentul de faţă

0
156
orban
sursa foto: Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că nu sunt discuții privind reinstituirea carantinei la nivel naţional în România, afirmând că s-au luat măsuri şi se aşteaptă eficienţa acestora, scrie ecopolitic.ro

  • ”Nu avem în discuţii o astfel de eventualitate în momentul de faţă. Noi am adoptat un set de măsuri care ţin cont de modul de tasmitre a virusului şi aşteptăm să vedem eficienţa. Din punctul nostru de verere, cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a afirmat că obiectivul  Guvernul este ca economia să fie afectată cât mai puţin posibil, de aceea restricţiile care se impun ţin de rata de infectare din fiecare localitate.

”Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcţionarea economiei, să luăm cât mai puţine măsuri de restricţionare şi ne dorim ca oamnii să aibă o viaţă cât mai aproape de normal. Repet, cu condiţia respectrii normelor de protecţie, care nu sunt complicate”, a mai afirmat Orban. (…)Dacă oamenii respectă regulile, riscul de transmiere se diminuează drastic şi nu este nevoie să luăm alte măsuri de restricţii”, a adăugat Orban.

Sursa: ecopolitic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.