ULTIMA ORĂ / Ordonanţa militară 10: Persoanele de peste 65 de ani pot circula şi seara

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat luni Ordonanţa miitară nr. 10, care permite lărgirea intervalului orar de circulaţie pentru persoanele care au împlinit vârsta de peste 65 de ani.

“Comportamentul dvs. de până acum a fost şi este responsabil, ceea ce ne facem să credem că în curând ne vom apropia de normaitate. Am luat cunoştinţă despre ceea ce va nelinişteşte, şi MAI vă este partener, luptă alături şi pentru dvs. împotriva noului coronavirus. Ştiu că a fost greu, dar obiectivul tuturor este să întărim protecţia în faţa acestui inamic ce a pus o întreagă planetă în faţa unor mari proviocări , a declarat Vela la sediul MAI.

El a arătat că obligaţiile respectate acum conduc în viitor spre o singură concluzie: normalitate.

În această notă, Vela a anunţat că, în Ordonanţa militară nr. 10, circulaţia pentru persoanele care au împlinit 65 ani este permisă în afara locuinţei sau a gospodariei în afara locuinţei sau a gospodăriei pentru următoarele motive: deplasare în interes interes profesional (…), deplasarea în situaţia în care au nevoie de asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de distanţă, inclusiv tratamentele oncologice, dializă sau ale motive similare, folosind mijloace de transport proprii, ale familiei, ale susţinătorilor sau după caz mijloacele de transport speciale, sanitare. Totodată, pot face deplasări pentru activităţi agricole sau se pot deplasa producătorii agricoli pentru comercializarea produselor agroalimantare.

Vela a precizat că „vestea care va bucura” din Ordonanţa militară este că persoanele care au împlinit 65 de ani pot cirula în intervalul orar 7,00 – 11,00, şi 19,00 – 22,00 pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază sau ale animalelor de companie sau domestice, deplasarea din motive justificate, deplasări scurte în apropierea locuinţei legate de activ fizică cât şi pentru nevoile animalelor de companie, ale animalelor domestice.

Pentru toate aceste situaţii, a precizat ministrul de Interne, se aplică dispoziţiile Ordonanţei militare nr. 3/2020, şi a prevederilor din această ordonanţă militară cu privire la prevenirea răspândirii COVID – 19. Măsurile se aplică de la publicarea Ordonanţei militare în Monitorul Oficial, partea I.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati