ULTIMA ORĂ / Precizări ELCEN referitoare la furnizarea agentului termic: La CTE Grozăveşti nu a avut loc o explozie

ELCEN a făcut marţi seara o serie de precizări ca urmare a comentariilor făcute în această seară în spațiul public de primarul Capitalei, Gabriela Firea, referitoare la furnizarea agentului termic, conform cărora ” RADET nu a avut avarii, doar ELCEN”.

„Așa cum am informat deja în mod transparent, incidentul (nu a fost vorba de o explozie) care s-a produs la CTE Grozăvești în data de 23.11.2019 a determinat livrarea, pentru un interval de 6 până la 8 ore, a unor temperaturi mai mici ale agentului termic față de cele comandate de RADET.

Pentru o mai bună înțelegere, pentru doar câteva ore, s-a produs o diminuare cu aprox. 30 de Gcal din totalul de cca. 800 Gcal solicitat prin comanda RADET, așadar un procent de aprox. 3%”, a informat un comunicat al ELCEN.

De asemenea, susţine ELCEN, parametrii de livrare a energiei termice s-au îmbunătățit considerabil încă din noaptea respectivă ca urmare a intervenției prompte a echipelor operative ale ELCEN.

„Duminică, 24.11, necesarul de sarcină termică era deja acoperit, astfel încât efectele produse și resimțite au fost minime. 

  • Foarte important de reţinut că aceste efecte ar fi fost nule dacă reţeaua de termoficare aflată în responsabilitatea Primăriei Municipiului Bucureşti ar fi avut capacitatea tehnică de a prelua necesarul de energie termică aferent CTE Grozăveşti în aria celorlalte centrale.

Din păcate, rețeaua de termoficare se află într-o stare avansată de deteriorare și nu permite efectuarea manevrelor de preluare a sarcinii termice, deși centralele ELCEN au capacitatea de a asigura rezerva necesară, așa cum a fost cazul și în această situație. Este esențial ca informațiile lansate în spațiul public să nu denatureze realitatea și să nu abată atenția de la problemele reale de la nivelul rețelei”, a mai precizat ELCEN.

Gabriela Firea: Începând din această noapte nu vor mai fi probleme cu căldura

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati