ULTIMA ORĂ Președintele american Joe Biden, vizită surpriză la Kiev – VIDEO/FOTO

0
138
sursa foto: www.wikimedia.org

Președintele american Joe Biden a sosit la Kiev, luni, pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, într-o vizită surpriză.

La Kiev, în timpul vizitei lui Joe Biden, sună alarmele de raid aerian.

Biden, prin Casa Albă, a anunțat vizita sa la Kiev „pentru a reafirma angajamentul nostru de neclintit față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, scrie Hotnews.ro.

„În timp ce lumea se pregătește să marcheze aniversarea unui an de la invazia brutală a Ucrainei de către Rusia, astăzi mă aflu la Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Zelenski”, a transmis Biden printr-un mesaj publicat de Casa Alba.

„Când Putin și-a lansat invazia cu aproape un an în urmă, el credea că Ucraina era slabă și Occidentul era divizat. A crezut că ne poate supraviețui. Dar s-a înșelat complet,”, spune Biden.

„Astăzi, la Kiev, mă întâlnesc cu președintele Zelensky și echipa sa pentru o discuție extinsă despre sprijinul nostru pentru Ucraina. Voi anunța o nouă tranșă de livrări de echipamente critice, inclusiv muniție de artilerie, sisteme antiblindate și radare de supraveghere aeriană pentru a ajuta la protejarea poporului ucrainean de bombardamentele aeriene. Și voi anunța că mai târziu în această săptămână vom prezenta sancțiuni suplimentare împotriva elitelor și companiilor care încearcă să se sustragă sau să umple mașina de război a Rusiei. În ultimul an, Statele Unite au construit o coaliție de națiuni de la Atlantic până la Pacific pentru a ajuta la apărarea Ucrainei cu sprijin militar, economic și umanitar fără precedent – și acest sprijin va dura”, a spus Biden.

La scurt timp după informația că liderul de la Casa Albă se află în Kiev, însuși Volodimir Zelenski a confirmat vizita și a postat pe Facebook o poză în care el și Biden își strâng mâinile.

„Domnule președinte Joe Biden, bine ați venit la Kiev! Vizita dumneavoastră este un semn de sprijin extrem de important pentru toți ucrainenii”, a scris Zelenski pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.