ULTIMA ORĂ / Raed Arafat: Am putea aveam 10.000 de cazuri de COVID pe zi

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că este prea devreme pentru a putea vorbi despre condiţiile în care se vor desfăşura sărbătorile de Paşti, deoarece mai sunt aproape două luni şi nu se poate anticipa evoluţia pandemiei pe un termen atât de lung.

  • Arafat: Nu putem exclude ca in perioada urmatoare sa ajungem la 10.000 pe zi
  • Raed Arafat admite că suntem într-o creştere clară a numărului zilnic de cazuri Covid

„Toate incidentele ne arata o crestere clara. Sunt zone cu cresteri mai mari, dar ce incercam noi sa face, si oricat ar parea de exagerate masurile, sunt menite sa stopam raspandirea. Plus masurile importante de carantinare zonala. Deja avem un numar semnificativ de astfel de zone, din pacate, chiar am ajuns si la Timisoara, care este un municipiu mare. Suntem pe crestere, nu mai suntem pe platou sau pe scadere.

De regula, aceste masuri isi fac efectele in minimum 14 zile, dar depinde, pentru ca mai avem factorul agravant care este tulpina noua, care este din ce in ce mai predominanta. Asta inseamna ca numarul de cazuri aparute intr-o unitate de timp va fi mai mare.

  • Nu putem exclude ca in perioada urmatoare sa ajungem la 10.000 pe zi. In ultimele 2 saptamani am tinut-o totusi pe la 4-5.ooo. Masurile care s-au luat sunt menite sa incetineasca aceasta crestere si speram sa nu ajungem la cifre foarte mari.”, a adăugat şeful DSU.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati