ULTIMA ORĂ / Sindicatul Profesional Termoenergetica le cere tuturor politicienilor să nu mai submineze sistemul de termoficare al Capitalei!

În urma repetatelor declarații alarmiste, bazate pe neadevăruri și pe necunoașterea vădită a problemelor sistemului centralizat de încălzire, Sindicatul Profesional Termoficare București din cadrul Companiei Municipale Termoenergetica le cere tuturor politicienilor să înceteze de a mai folosi subiectul termoficării drept armă politică!

În ultimul timp, s-au înmulțit declarațiile unor politicieni, care fără a cunoaște în mod real problemele sistemului de termoficare al Capitalei – atât cele vizând partea de transport și distribuție a energiei termice, ce ține de Compania Municipală TERMOENERGETICA (CMTEB), cât și partea de producere a agentului termic, ce ține de Electrocentrale București S.A. (ELCEN), își permit să facă aprecieri, uneori cu vădită rea-intenție, cu privire la situația sistemului centralizat de încălzire.

Problemele din ultimul timp în ceea ce privește furnizarea apei calde și căldurii au fost cauzate de avariile CET-urilor ELCEN, nu de starea rețelei primare de transport a agentului termic, operată de către CMTEB.

„Nu înțelegem ce interese urmăresc politicienii care denigrează, zilnic, munca grea și periculoasă a colegilor noștri, care depun eforturi supra-omenești pentru a menține sistemul în funcțiune „, spune Ioana Stoica, președintele Sindicatului Profesional Termoficare București.

În numele celor trei mii de salariați pe care Sindicatul Profesional Teoficare București îi reprezintă, le cerem tuturor politicienilor să înceteze de a mai folosi subiectul termoficării drept armă politică!

Continuarea actualei retorici bazate pe minciună și manipulare și îndreptate împotriva CMTEB nu va duce decât la destabilizarea sistemului de termoficare. Cetățenii Bucureștiului, clienții noștri, își vor pierde total încrederea în sistemul centralizat de încălzire, își vor pierde speranța, iar, la primăvară ne vom confrunta cu un val masiv de debranșări și deconectări de la sistemul de termoficare.

„Le atrag atenția politicienilor care, din necunoaștere sau rea-voință, atacă în permanență și pe nedrept, CMTEB că eficiența un sistem centralizat de încălzire scade în mod direct proporțional cu numărul de beneficiari ai sistemului. Dacă bucureștenii se vor debranșa masiv de la sistem, la primăvară, nu veți mai avea în ce să investiți banii europeni cu care vă lăudați, domnilor! 

Subminând încrederea populației în CMTEB, acești politicieni care nu au habar de principiile de funcționare și de problemele reale ale sistemului, contribuie la distrugerea sistemului de termoficare al Capitalei”, a declarat Ioana Stoica, președintele Sindicatului Profesional Termoficare București, din cadrul CMTEB.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati