”Ultima toamnă fără pasaj la Domnești”. Cum arată pasajul suspendat construit pe Centura Bucureștiului VIDEO

Un secretar de stat în Ministerul Transporturilor a prezentat raportul lucrărilor la pasajul de la Domnești, pe Centura Bucureștiului. ”Ultima toamnă fără pasaj la Domnești”, a scris Irinel Ionel Scriosteanu pe Facebook.

Pasajul cu o lungime de 374 de matri este una dintre lucrările de infrastructură cele mai laborioase aflate în construcție în acest moment în București.

La finalizarea lucrării, se va elibera în mare măsură traficul pe Prelungirea Ghencea, o arteră foarte circulată și aglomerată în partea de vest a Capitalei.

La începutul lunii octombrie, rapoartele de traseu arătau că 80% dintre grinzile metalice ale pasajului suspendat fuseseră montate.

Secretarul de stat Irinel Ionel Scriosteanu a postat miercuri, 3 noiembrie, mai multe fotografii cu lucrările la pasajul Domnești, însoțite de mesajul „𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝘁𝗼𝗮𝗺𝗻𝗮 𝗳𝗮𝗿𝗮 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗷 𝗹𝗮 𝗗𝗼𝗺𝗻𝗲𝘀𝘁𝗶”.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu antreprenorul român Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Proiectul ar fi trebuit finalizat în 2019, potrivit planului inițial, dar a fost întârziat mai mult de un an după ce fostul primar general Gabriela Firea a cerut modificarea pasajului. În acest moment, termenul estimat de finalizare a pasajului Domnești este septembrie 2022, notează ziare.com.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati