Ultima zi pentru plata taxelor și a impozitelor locale cu reducere de 10%

Joi, 31 martie, este ultima zi în care se acordă reducerea de 10% la plata taxelor și a impozitelor datorate bugetului local. De asemenea, astăzi este termenul-limită pentru achitarea taxei pentru parcare de reședință. În caz contrar, contractul pentru închirierea locului de parcare se reziliază.

Bonificația de 10% se acordă pentru plata impozitului pe locuință, autoturism și parcarea de reședință.

Dincolo de prezența fizică la sediile Direcțiilor de Taxe și Impozite, una dintre cele mai facile modalități de plată on line este prin intermediul Ghiseul.ro.

Primăriile de sector au transmis prin comunicate de presă și chiar mesaje tip SMS informări cu privire la termenele legale pentru taxele locale și consecințele nerespectării acestora: „Până la 31 martie 2022, atât persoanele fizice, cât și cele juridice beneficiază de o bonificație de 10% pentru plata anticipată a impozitelor”, notează economedia.ro.

Locurile de parcare neachitate până la 31 martie se pot pierde

„Primăria Sectorului 6 reamintește cetățenilor care beneficiază de loc de parcare că pot achita până la 31.03.2022 cel puțin jumătate din tariful de parcare. Plata se poate face prin mijloacele puse la dispoziție de Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 6. În caz de neplată, aceștia nu vor mai beneficia de loc de parcare și se va dispune rezilierea automată a contractului și reînchirierea locului de parcare. În Sectorul 6, locurile de parcare neachitate până la această dată vor fi declarate disponibile și urcate online, pe platforma: parcari.adps6.ro,  pentru a fi reînchiriate”, a transmis Primăria Sectorului 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati