Ultimele locuri disponibile la Școala de Vară de la Opera Comică pentru Copii

Ajunsă deja a patra ediție, Școala de Vară OCC reprezintă o inițiativă inedită organizată de Opera Comică pentru Copii.

Acest proiect educativ se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani și se desfășoară la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16. Participarea la acest program oferă copiilor oportunitatea de a se dezvolta în multiple dimensiuni: socială, psihologică, emoțională și cognitivă.

Programul Școlii de Vară OCC este structurat pe grupe de vârstă și include o varietate de activități menite să stimuleze dezvoltarea personală și expresia artistică a tinerilor participanți.

Printre activitățile oferite se numără jocuri de cunoaștere și dezvoltare personală, care ajută la îmbunătățirea abilităților sociale și de comunicare. Dansul și mișcarea scenică sunt, de asemenea, incluse pentru a încuraja coordonarea și expresivitatea corporală, iar audițiile muzicale explicate și vizionările de spectacole își propun să cultive aprecierea pentru muzică și performanța artistică.

Un punct forte al programului îl constituie întâlnirile cu artiști și atelierele interactive cu instrumentele unei orchestre, oferind copiilor șansa rară de a învăța direct de la muzicieni profesioniști.

Activitățile în aer liber, precum cele din Aventura Parc și alte atracții din Curtea OCC, completează oferta educativă, îmbinând învățarea cu distracția. De asemenea, atelierele de creație sunt concepute pentru a încuraja inovația și exprimarea artistică liberă.

Dintre acestea, unul cu adevărat remarcabil va fi cel de faianță pictată, a cărui finalitate va întări ideea de comunitate pe care instituția de cultură o transmite prin acest proiect estival. „Mica Lisabona” este proiectul la care participă cu această ocazie Opera Comică pentru Copii, iar un perete întreg va fi renovat și dedicat plăcilor de faianță create de copii. Vor rămâne acolo pentru ca fiecare copil să-și poată vizita oricând „lucrarea”.

Școala de Vară OCC se organizează în patru serii consecutive de-a lungul lunii iulie 2024, fiecare serie durând câte o săptămână (seria I: 1 – 5 iulie 2024, seria a II-a: 8 – 12  iulie 2024; seria a III-a: 15 – 19 iulie 2024 și seria a IV-a: 22 – 26 iulie 2024).

Programul activităților este de luni până vineri, de la 08:30 la 16:30, cu ore stabilite special pentru predarea și preluarea copiilor (08:00 – 08:30, respectiv 16:30 – 17:00). Participarea este validată prin completarea formularului de înscriere și achitarea unei taxe de participare de 750 de lei per serie, o sumă care nu este returnabilă.

Regulamentul – bit.ly/REGULAMENT_ȘcoaladeVarăOCC –  și formularul de înscriere – bit.ly/InscriereSDV_OCC_2024 – sunt disponibile pe site-ul instituției.

Înscrierea la activitățile Școlii de Vară OCC este validă numai în urma achitării taxei de participare în valoare de 150 de lei/zi/copil, respectiv 750 de lei/ serie.

Taxa trebuie achitată în maximum 72 de ore de la data completării formularului de înscriere, prin achiziționarea unui bilet de pe site-ul magazinulocc.ro.

În caz contrar,  înscrierea nu este considerată validă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati