Ultimele vești despre starea actorului Bogdan Stanoevici, infectat cu coronavirus

Medicii de la Institutul Inimii din Capitală au anunţat că Bogdan Stanoevici este în stare gravă la ATI. Din acest motiv, doctorii au decis să apeleze urgent la ECMO (oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană), pentru a-l stabiliza. 

Fostul ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni a trecut printr-o intervenție de ultimă ora, menită să-l stabilizeze. Se pare că plămânii actorului sunt afectaţi aproape în totalitate, fiind astfel trecut pe oxigenare extracorporală.

„Să dăm niște vești bune. Bogdan Stanoevici este într-o stare stabilă, în sensul că el se află pe mâine foarte bune, la Institutul Inimii, unde echipa care este coordonată de profesorul Bubenek se ocupă de el. Este un caz foarte dificil, care a fost preluat în stare critică, pe 24 decembrie de la Spitalul ‘Sfântul Pantelimon’. A fost o problemă, pentru că trebuiau să știe foarte clar cât de transportabil este Bogdan la acel moment pentru a se putea face transportul către institut.

Această procedură este una care de obicei în România se folosea doar la cei care erau operați deja pe cord. S-a folosit cu succes, și Doamne ajută, și-n cazul lui Bogdan Stanoevici, de data aceasta pentru că primul caz care ne-a atras atenția despre această procedură este al unui ars grav de la Colectiv, Mihai Grecea. El a fost al 7-lea pacient cu arsuri foarte grave care a fost ținut în acest repaos și în această respirație extrcorporală”. a spus Adina Anghelescu, potrivit Antena3.ro.

Bogdan Stanoevici a fost supus recent unei intervenții prin care i-au fost puși plămânii în repaos total timp de 7 până la 15 zile. Tocmai de aceea, spuneau medicii, următoarele săptămâni sunt critice. Practic, în acest moment oxigenarea lui se face doar extracorporală.

Bogdan Stanoevici a fost intubat pe 16 decembrie, în stare gravă, iar două zile mai târziu a fost mutat pe secția ATI, unde s-a ales și cu o infecție nosocomială. Pe 24 decembrie, a fost preluat de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală, iar în prezent se află internat la Institutul Inimii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati