Un activist de mediu susține că a fost amenințat că va fi ars, pentru că se opune tăierilor din zona retrocedată a IOR

Amenințat că va fi ars de viu. Activistul Beniamin Gheorghiță a difuzat o înregistrare video în care un individ afirmă că va sări „cu toporul” împotriva celor care se opun tăierilor de copaci din zona retrocedată a Parcului IOR.

Amenințările au fost făcute de față cu polițiștii locali. Mai mult, din înregistrare, reiese că individul, care se laudă că este interlop, vorbește chiar cu un polițist local.

Amenințat că va fi ars de viu

„Astăzi (vineri – n.r.) am fost amenințat că voi fi ars de viu și bătut cu toporul de către omul care orchestrează distrugerea zonei retrocedate a parcului IOR. Asta în fata a 6 polițiști locali. Doar pentru că am protestat împotrivă distrugerii copacilor. Atât”, a notat Beniamin Gheorghiță pe pagina sa de Facebook.

Activistul a menționat că a depus plângere penală la Secția 12 de Poliție, dar nu are mari speranțe că se va rezolva ceva.

„Cine intra pe teren, tre’ să-i bat”

„Romănia a ajuns țara în care activiștii vor ajunge arși de vii doar pentru că își doresc un aer mai curat și un oraș mai verde”, scrie Beniamin Gheorghiță.

Iată dialogul dintre individul neindentificat, cel mai probabil paznic al terenului, și polițiștii locali. Acesta sugerează că a primit ordine să nu mai lase pe nimeni în zonă:

„Vă salut domnu’ polițist, să trăiți! De astăzi, cică, cine intră pe teren, tre’ să-i bat!

Și acuma vă aduc la cunoștință că cine va intra pe teren, mă duc să iau toporul și-o să-i bat. Am câțiva activiști din ăștia pe țeavă de tre’ să-i bat: Beniamin, Alina Iancu.

De astăzi, trebuie să le luam datele, pentru că pe mine mă interesează, noi fiind interlopi, noi trimitem 3-5 copii din ăștia să le dea foc de vii, e simplu”.

Retrocedarea bucăţii din parcul IOR s-a făcut ilegal

Buletin de București a scris în aprilie anul acesta că există suspiciuni că retrocedarea unei părţi a Parcului Alexandru Ioan Cuza, cunoscut drept IOR, ar fi fost realizată cu acte false, după cum reiese din raportul întocmit de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

„Retrocedarea Parcului IOR, după cum am intuit analizând dosarele aflate la dispoziția Instituției Prefectului și mai ales după cum reiese din acest raport, s-a făcut într-o manieră abuzivă, fiind constatat un lung șir de posibile infracțiuni și încălcări ale procedurilor stabilite de lege. Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai grave infracțiuni stabilite în această procedură este constatarea unor semnături ce par a fi false. Sunt multe astfel de constatări”, declara prefectul de atunci al Capitalei, Rareș Hopincă.

sursa: Buletin de Bucuresti

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati