Un adolescent din București a ajuns la terapie intensiva după ce a scăpat de COVID-19

Un adolescent de 17 ani din Bucuresti a ajuns la terapie intensiva, fiindu-i afectate toate organele, dupa ce a trecut prin infectia cu SARS-COV2. Directorul medical al Spitalului Gomoiu, Diana Ionescu, a declarat pentru stirileprotv.ro ca astfel de cazuri sunt rare, fiind al doilea caz de acest gen din Bucuresti, potrivit ziare.com.

Potrivit sursei citate, Sindromul Inflamator Multisistemic se numeste afectiunea care ataca organismul adolescentului, fiind cel de-al doilea copil care ajunge la spitalul Victor Gomoiu din Capitala cu aceasta reactie, dupa un episod de COVID. Virusul SARS-COV-2 a generat, in corpul lui, o inflamatie extrema, care i-a afectat toate organele, mai arata sursa citata.

„Sunt foarte rare cazurile. Practic, el e al doilea in doua saptamani in spitalul nostru. Poate e o coincidenta, dar din literatura de specialitate si din ce stim, copiii fac foarte putin Covid si fac forme usoare. Din totalul infectarilor, copiii sunt undeva la 2%, poate intr-o usoara crestere, iar dintre ei sunt foarte putini care ajung in soc. Boala asta apare la minim doua-trei saptamani post infectie. El este PCR negativ in momentul asta, dar are anticorpi de Sars-Cov-2, deci e clar ca a trecut prin boala”, a declarat Dr. Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Gomoiu pentru stirileprotv.ro.

Cel de-al doilea caz care i-a surprins pe medici, mai arata sursa citata, este al unui copil si mai mic, de 10 ani, externat intre timp. Directia de Sanatate Publica a primit raportul, insa nu ia in calcul o ancehta epidemiologica.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati