Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit lângă Bacău

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, luni, în pădurea Buhoci, din județul Bacău. Încă nu există informații despre starea pilotului.

„Pompierii băcăuani au fost anunţaţi de Romatsa cu privire la faptul că s-a primit un mesaj de alertă de pe costumul unui pilot de avion ultrauşor, într-o zonă împădurită de la limita comunelor Buhoci şi Ungureni”, a precizat IPJ Bacău.

Echipele de intervenție au fost solicitate să intervină după ce a fost semnalată prăbușirea unui aparat de zbor de mici dimensiuni, lângă municipiul Bacău.

„Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în pădurea din zona localității Buhoci în urma unui apel care anunță un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni. Spre locul indicat se deplasează 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 autospecială de descarcerare și 1 SMURD”, au transmis reprezentanții ISU Bacău.

Elicopterul SMURD plecat din Iași să caute epava avionului care s-ar fi prăbușit în Bacău s-a întors la Iași după ora 20.00, deoarece după lăsarea întunericului nu poate zbura pentru a continua căutările „Se reîntorc la bază pentru că se lasă întunericul și nu se mai poate efectua căutare aeriană”, a explicat șefa UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, potrivit Libertatea.

Ministerul Apărării precizează că nu este vorba despre o aeronavă militară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati