Un avion militar de tip MIG 21 s-a prăbuşit în județul Mureș. Pilotul s-a catapultat

0
189
Pixabay

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul s-a catapultat și primește îngrijiri medicale

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului. A fost solicitat un elicopter SMURD.

MApN a transmis presei un comunicat în care confirmă prăbușirea aeronavei și starea pilotului.

”Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului”, potrivit unui comunicat MApN.

Aeronava este de fabricată în Rusia și este foarte veche

Avionul efectua un zbor de instrucție și decolase de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii. Pilotul s-a catapultat, este conștient și acuză dureri lombare, informează Digi24.

Aeronava este de fabricată în Rusia și este foarte veche. MiG-urile aflate în dotarea aviației militare din România au fost fabricate în anii 70-80. În urmă cu două luni, MApN anunța că toate aeronavele de acest tip au intrat în reparații.

În urmă cu doi ani, în timpul unui spectacol aviatic, un alt MiG 21 LanceR s-a prăbușit. Atunci, pilotul a decedat.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a vedea ce a dus la acest accident aviatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.