Un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei în Sectorul 6 pentru depozitarea deșeurilor pe domeniul public

Luni, polițiștii locali din Sectorul 6 au prins pe Bulevardul Ghencea un bărbat care a depozitat pe domeniul public mai multe lăzi și saci cu deșeuri de natură diversă (obiecte de carton și de îmbrăcăminte, sticle, materiale plastice, maculatură).

Ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este N.F., în vârstă de 43 de ani, cu domiciliul pe raza Municipiului București astfel că polițiștii locali au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Potrivit actului normativ mai sus menționat, persoanele fizice și juridice au obligația să păstreze curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

Pentru ridicarea deșeurilor voluminoase sau a celor provenite din construcții, societatea de salubrizare Urban S.A. pune la dispoziție saci dedicați și mașini speciale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati