Un bărbat care a furat un ATM de bitcoin, prins de poliţişti în aeroport

Un bărbat acuzat că a furat împreună cu un amic, în luna ianuarie, un ATM de bitcoin instalat într-un restaurant din Sectorul 1, a fost prins de poliţişti pe aeroport, imediat după ce a coborât din avion.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, pe 19 ianuarie, în jurul orei 03,30, din incinta unui restaurant din Sectorul 1 a fost sustras un terminal ATM bitcoin.

În urma anchetei efectuate de Serviciul de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că fapta a fost săvârşită de către doi bărbaţi, în vârstă de 26 ani, respectiv 35 de ani.

Poliţiştii susţin că hoţii au închiriat un autoturism din străinătate şi au achiziţionat instrumente specifice spargerii şi transportului bancomatului.

De asemenea, ei au supravegheat locaţia vizată, pentru stabilirea detaliilor necesare punerii în aplicare a spargerii. În plus, la momentul comiterii faptei, au distrus o cameră de supraveghere video. Prejudiciul în acest caz se ridică la 87.500 de lei.

Primul care a fost prins a fost bărbatul de 35 de ani, depistat pe 24 ianuarie în incinta unui aeroport din Capitală, în timp ce încerca să părăsească ţara. A fost reţinut şi apoi arestat preventiv.

Al doilea bărbat, în vârstă de 26 de ani, a reuşit să fugă din România, pe numele său fiind emis un mandat de arestare în lipsă. El a revenit în ţară duminică, fiind ridicat de poliţişti tot de pe aeroport, imediat după ce a coborât din avion.

Foto: Imagine de 3D Animation Production Company de la Pixabay

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati