Un bărbat care conducea fără permis şi era sub influenţa unor substanţe psihoactive, prins de poliţiştii din Ilfov după o urmărire în trafic

Un bărbat care conducea deşi avea permisul reţinut a fost prins în trafic de poliţiştii din Ilfov, aceştia fiind nevoiţi să îl urmărească întrucât nu a oprit la semnal, iar ulterior autoturismul a lovit gardul unei case din Pantelimon. În urma testării, s-a stabilit că bărbatul consumase două substanţe psihoactive, scrie G4Media.ro.

Poliţia Judeţeană Ilfov a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că, în cadrul unor controale făcute pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool ori substanţe psihoactive la volan, poliţişti rutieri din Pantelimon au făcut semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă şoferul nu a oprit.

„În timp ce era urmărit, autoturismul respectiv a intrat în coliziune cu gardul unui imobil din localitate, după care bărbatul de la volan a coborât din maşină şi a fugit, fiind interceptat de poliţişti la scurt timp. În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul respectiv avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, având permisul reţinut”, a arătat sursa citată.

De asemenea, şoferul a fost testat cu aparatul drugtest, acesta indicând o valoare pozitivă la consumul a două substanţe psihoactive.

Bărbatul a fost dus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat şi respectiv conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Totodată, în urma controalelor, poliţiştii au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale conform O.U.G.195/2002, cu amenzi în valoare totală de 6.380 de lei, au fost reţinute 2 permise de conducere, unul pentru consumul de alcool la volan şi unul pentru neacordare de prioritate auto, şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspectiei Tehnice Periodice.

De asemenea, a fost constatată o infracţiune, fiind întocmit dosar penal pentru consumul de alcool la volan.

Poliţia Ilfov va continua aceste acţiuni pe toată perioada festivalului Summer Well, în zonele adiacente şi pe traseele de deplasare către zona de desfăşurare, dar şi în judeţul Ilfov, împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati