Un bărbat de 39 de ani din București, reținut pentru înșelăciune

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut, vineri, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, în formă continuată.

În perioada aprilie – mai, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie au fost sesizaţi de mai multe persoane cu privire la faptul că un bărbat necunoscut, le-ar fi abordat telefonic, având în vedere că aveau postate pe un site anunţuri pentru obţinerea unui loc de muncă, şi sub pretextul promisiunii angajării în cadrul unui lanţ de magazine, acesta le-ar fi determinat să-i remită anumite sume de bani necesare efectuării analizelor medicale în vederea presupusei angajări.

Astfel, vineri, în urma unui complex de activităţi şi cu sprijinul uneia dintre persoanele vătămate, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie, l-au localizat pe cel în cauză, imobilizat şi ulterior condus la sediul subunităţii pentru audieri. Asupra bărbatului a fost găsit un telefon mobil, precum şi o sumă de bani ce ar fi fost primită de la victimă.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul ar mai fi înşelat, în acest mod, alte şase persoane.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, cu bărbatul în stare de arest preventiv.

Întreaga acţiune a beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati