Un bărbat din Ilfov a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a tăiat urechile și cozile a doi căței

Un bărbat din Ilfov a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a tăiat urechile și cozile a doi căței.

„Cineva a văzut oroarea, a pus mâna pe telefon și a sunat la 112. Un bărbat din Pantelimon le-a tăiat urechile și cozile celor doi căței pe care îi avea. Le-a tăiat pur și simplu, pe viu, cu o foarfecă ruginită. Ca să se înrăiască, a povestit omul senin.

Noi am fost anunțați de Biroul Protecția Animalelor din cadrul IPJ Ilfov. Altfel spus, de Poliția Animalelor. Am ajuns repede la fața locului, am luat cățeii și i-am dus la spitalul veterinar Pet Stuff. E imposibil să ne imaginăm durerile crunte prin care au trecut. Din fericire, cățeii sunt bine acum. Au fost stabilizați, au ieșit din starea de șoc, iar azi au fost operați. Mulțumim echipei medicale pentru dedicare și profesionalism! Îi cheamă May și Van Gogh, sunt femelă și mascul și au cam cinci luni.

Făptașul e cioban. Inițial, a recunoscut că a mai făcut asta. Din păcate, tăiatul cozilor și urechilor este în continuare o practică în România. Dar este complet ilegală.

Cei care fac asta riscă să ajungă în spatele gratiilor.

Trebuie să pricepem: Legea nu e tocmeală. Tăiatul urechilor și cozilor se traduce simplu: Cruzimea față de animale. Animalele sunt ființe vii, care au drepturi prin lege. Care sunt protejate de lege. Dincolo de lege, vorbim de o practică demnă de vremurile învechite, pe care trebuie să o descurajăm. Este halucinant ca-n vremurile de azi să fim martorii unor asemenea fapte.

Vă rugăm cu tot sufletul să sesizați mereu abuzurile asupra animalelor și să nu mergeți pe principiul că nimeni nu face nimic. Poliția și-a făcut treaba. Procurorii și-au făcut treaba.

Azi, după cele 24 de ore petrecute în arest, făptașul a fost plasat sub control judiciar. #ilfovimpreuna”, a transmis Protecția Animalelor din Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati