Un bărbat internat la Spitalul ”Dr. Victor Babeş” cu malarie a murit

1
129
Imagine de Emphyrio de la Pixabay

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” afirmă că un bărbat internat la Terapie Intensivă cu malarie a murit. Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, la unitatea medicală au mai ajuns doi pacienţi cu această boală, şi ei fiind infectaţi în urma călătoriei în Zanzibar.

Bărbatul de 54 de ani cu malarie care era internat în stare gravă la această unitate medicală a murit zilele trecute. El era în secţia de Terapie Intensivă, scrie news.ro.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, la acest spital au mai ajuns doi pacienţi cu malarie. Aceştia au călătorit în Zanzibar, arată sursa citată.

Patru cazuri de malarie severă au fost înregistrate, în decurs de o lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş”, în cazul unor pacienţi care călătoriseră recent în Zanzibar.

Ministerul Sănătăţii a transmis, săptămâna trecută, un apel către turiştii români care se deplasează în zone tropicale, să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.

Potrivit MS, în ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie şi decembrie şi 3 cazuri în ianuarie).

Ministerul preciza că ”malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles), iar profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.