Un bloc cu cinci scări din Drumul Taberei, construit în anul 1963, va fi consolidat

Un bloc cu cinci scări din Drumul Taberei, construit în anul 1963 şi încadrat în clasa I de risc seismic, urmează să fie consolidat, conform unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrări de consolidare, reparaţii şi refacere a faţadei în cazul imobilului din Drumul Taberei nr. 30, bl. OD3. Lucrările sunt estimate a avea o valoare totală de 44,5 milioane de lei, durata de execuţie prevăzută fiind de 14 luni calendaristice. Blocul are un regim de înălţime S+P+8E+9E tehnic şi o suprafaţă construită la sol de 1.375 metri pătraţi, scrie Agerpres.

Totodată, în baza unui alt proiect de hotărâre au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici pentru execuţia lucrărilor de consolidare la imobilul din str. Batiştei nr. 5. Valoarea totală este de 24,3 milioane lei, cu TVA. Clădirea este încadrată în clasa I de risc seismic, are un regim de înălţime de 2S+P+10E şi se află în zona protejată Magheru – Brătianu. Are 26 de apartamente, iar la parter cinci spaţii comerciale cu acces la stradă.

Au fost modificaţi indicatorii tehnico-economici şi pentru execuţia lucrărilor de consolidare la imobilul din bd. Carol I nr. 63. Valoarea totală este de 9,1 milioane lei cu TVA, iar durata estimată de realizare a lucrărilor este doi ani. Este vorba de o construcţie S+P+5E+M etaje cu funcţiune locuinţe, formată din 15 apartamente. La parter sunt amplasate cinci spaţii cu altă destinaţie, aflate în proprietatea privată a unor persoane juridice.

Au fost actualizaţi şi indicatorii tehnico-economici în vederea consolidării imobilului din str. Bărăţiei nr. 50, lucrările având o valoare totală de 3,2 milioane lei şi fiind estimate a se desfăşura pe durata a zece luni. Imobilul din str. Bărăţiei nr. 50 nu este nominalizat în Lista Monumentelor Istorice, dar face parte din „Centrul Istoric”. Este o clădire cu regim de înălţime de S+P+1E parţial, care a avut funcţiunea de locuinţă şi spaţii comerciale la parter, dar care însă, în prezent, sunt dezafectate. Clădirea a fost executată în jurul anului 1824. În 2019, au fost aprobaţi indicatori tehnico-economici în valoare totală de 2,4 milioane lei.

De asemenea, a fost modificată hotărârea de Consiliu General 214/2019 privind declanşarea procedurii de expropriere pentru imobilul-monument istoric aflat în proprietate privată, situat la adresa Calea Moşilor nr. 134, în vederea efectuării lucrărilor de conservare şi protejare aferente proiectului de utilitate publică „Spaţiul Cultural Municipal”. Astfel, suma de bani estimată iniţial pentru realizarea procedurilor de expropriere a fost modificată de la 5,6 la 4,4 milioane lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati