Un bloc de 6 etaje ar putea apărea în buza Parcului IOR, în spatele mall-ului ParkLake

Un bloc de locuințe cu patru subsoluri, parter și 6 etaje ar putea apărea între ParkLake, mall-ul de pe bulevardul Liviu Rebreanu, și Parcul IOR. Planul Urbanistic de Detaliu va fi discutat în ședința de joi a Consiliului Local Sector 3. Acesta a fost respins până acum de cinci ori. Mai mulți consilieri locali USR spun că accesul din bulevard spre acest bloc s-ar face spre o străduță, iar traficul în zonă ar fi afectat.

În plus, avizul de urbanism pentru acest proiect imobiliar a fost dat în baza PUZ Sector 3, anulat definitiv în instanță încă din 2021, iar acum pe teren s-ar putea construi un bloc cu cel mult 4 etaje, pe 30% din suprafață.

Potrivit Planului Urbanistic General, zona respectivă este ”L3 A” – zona locuințelor colective medii cu înălțimi de P+3, P+4, ansambluri preponderent rezidențiale. Procentul de ocupare a terenului este de maximum 30%, iar coeficientul de utilizare a terenului – 1.

Mai mult, în cazul în care proprietarii doresc să construiască, PUG-ul prevede necesitatea elaborării unui Plan Urbanistic Zonal pentru această zonă, aprobat de Primăria Capitalei și de Consiliul General, și nu a unui Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat de Consiliul Local.

PUZ-ul Sectorului 3 a modificat Planul Urbanistic General și zona era încadrată ca M3- zonă mixtă cu clădiri înalte, însă acesta a fost anulat definitiv în noiembrie 2021, fiind aprobat ilegal, deci ne-am întors la prevederile PUG-ului. Potrivit documentului anulat, indicatorii urbanistici sunt POT – 60% și CUT 2,5, deci dublu față de PUG.

Consilierii USR spun că nu vor vota acest proiect, însă ar putea fi aprobat cu votul consilierilor PNL.

După ce PUD-ul a fost respins până acum de cinci ori, dezvoltatorul imobiliar a dat în judecată Consiliul Local, ca instanța să-i oblige să aprobe proiectul imobiliar, dar procesul a fost pierdut în prima instanță, a scris pe pagina de Facebook, Mihaela Văcaru, consilier local din partea USR.

  • ”PUD-ul a fost respins de 5 (cinci) ori în Consiliul Local. ParkLake (dezvoltatorul blocului) tocmai a pierdut în instanță, pe fond, procesul prin care solicita obligația Consiliului local să ii dea vot „favorabil”. Accesul mașinilor la bloc s-ar face prin îngusta Intrare Odobești care se oprește în parc.
  • Performanța ParkLake la crearea de accese și traficul aferent le știm. Trăim zilnic cozile interminabile pe Camil Ressu și Liviu Rebreanu. Performanța e dovedită faptic de câțiva ani. Joi vom afla cum justifică noua majoritate votul benefic pentru cetățeni. Instanța nu ne-a obligat, vom vedea cum/dacă primarul i-a convins să iși schimbe votul dat deja de 5 ori.
  • Certificatul de urbanism, ultra-prelungit, expiră pe 28 ianuarie. Presiune mare să fie vot joi”, a scris pe pagina de Facebook Mihaela Văcaru, consilier local din partea USR.

Rămâne de văzut ce decizie va lua Consiliul Local Sector 3.

Terenul pe care se dorește construirea blocului are o suprafață de circa 7.660 de metri pătrați, iar dezvoltatorul imobiliar este ParkLake Bussines Center. Reamintim că mall-ul ParkLake a fost construit pe fosta bază sportivă Spartac, la vremea respectivă fiind un imens scandal.

sursa: HotNews.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati