Un bucătar din Bucureşti gătește pentru oameni nevoiași și copii din orfelinate

Un bucătar din Bucureşti găteşte de Paște zeci de porții de mâncare oamenilor străzii și copiilor din orfelinate. Datorită proiectului început cu 2 luni în urmă, cei uitați de societate beneficiază în fiecare săptămână de o masă caldă, scrie antena3.ro.

Gogan Gabriel este bucătar la un local din București, iar cu ocazia Paștelui va avea grijă ca zeci de pachete cu mâncarea gătită de el să ajungă la oamenii fără adăpost și la copii din orfelinate, persoanele vulnerabile ale căror mici nevoi sau tragedii rămân de prea multe ori ignorate.

El a decis în urmă cu două luni să aducă puțină alinare celor pe care soarta pare că i-a uitat, și astfel a demarat  proiectul ”#schimbul3”, în fiecare Miercuri, bucătarul pregăteșe cel puțin 50 de porții cu mâncare pentru oamenii care trăiesc pe stradă și pentru copii din centrul Casa Bună.

Mâncarea gustoasă și hrănitoare pregătită de bucătar este preluată de către voluntarii Asociației Carusel și împărțită oamenilor străzii și copiilor din centrul de plasament.

”Este uimitor cât de natural și frumos se întâmplă de aproape doua luni hashtag #schimbul3, săptămâna asta am pus-o de-o tăvălită dulce (cu ciocolată, nuci și cocos) absolut delicioasă, ca surpriză de Paște pentru oamenii nevoiași la care ajung cei de la CARUSEL . Mâine dimineață pregătim și pachetele pentru copiii de la „Casa Bună”, cu surpriză dulce și pentru ei” a postat bucătarul pe rețelele de socializare.

Mâncarea gătită cu drag, o dovadă de omenie pentru cei nevoiași

Gabriel lucrează în tura de noapte la un local de unde mulți bucureșteni au comandat mâncare în timpul pandemiei când toate restaurantele au lucrat în regim de livrare la domiciliu.

Mâncarea gătită cu drag și de calitate devenită un element comun pentru majoritatea dintre cetățeni, devine o hrană sufletească și o dovadă de omenie în ochii persoanelor pe care destinul nu i-a binecuvântat cu un cămin sau cu o familie.

Bucătarul a gândit și o manieră ingenioasă prin care clienții localului îți pot aduce contribuția în cadrul priectului, pentru fiecare meniu comandat Miercurea, clientul va primi două porții, iar una va fi donată către cei nevoiași.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati