Un bucureștean care şi-a înşelat iubita cu peste 270.000 de euro, plasat sub control judiciar. Bărbatul a determinat-o să-i dea bani pretinzând că-i va investi în criptomonede

0
408
Pixabay

Un bărbat care şi-a înşelat iubita cu peste 270.000 de euro a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti. Acesta a susţinut că este investitor şi a determinat-o pe femeie să-i dea banii susţinând că-i va investi în criptomonede, scrie news.ro.

  • ”La data de 4 octombrie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti –  Secţia 18 Poliţie au reţinut un bărbat, în vârstă de 30 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic, prejudiciul creat fiind de aproximativ 276.000 de euro”, anunţă, luni, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în perioada 09 octombrie 2021 – 11 martie 2022, bărbatul ar fi indus şi menţinut în eroare persoana vătămată.

”Profitând de situaţia emoţională vulnerabilă a acesteia, ar fi pretins că este investitor pe piaţa de criptomonede şi ar fi determinat-o să îi remită acestuia mai multe sume, cu titlu de împrumut, sub diferite pretexte nereale şi pentru a investi pe piaţa de criptomonede, deşi avea reprezentarea că banii nu vor fi restituiţi persoanei vătămate şi vor fi folosiţi în scopuri personale. Totodată, la data de 16 februarie 2022, bărbatul ar fi modificat fără drept date informatice din documentul reprezentând confirmarea electronică a transferului de 50.000 de lei, din contul personal al acestuia deschis la o unitate bancară, în contul persoanei vătămate, document pe care l-ar fi transmis în aceeaşi zi victimei, în scopul creării aparenţei efectuării unei plăţi în cuantumul expus anterior către contul bancar aparţinând acesteia”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Bărbatul a fost iniţial reţinut, apoi fiind dispusă măsura arestului controlului judiciar. Potrivit sursei citate, cei doi erau concubini, fiind împreună de un an şi jumătate.

Bărbatul are 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.