Un bucureștean lăsat fără permis a dat vina, la proces, pe elicopterul aterizat forţat în Capitală

0
197

Un şofer din Bucureşti, lăsat fără permis pentru că a trecut pe roşu, a contestat sancţiunea în instanţă, iar în proces a dat vina pe elicopterul american aterizat de urgenţă în vară în Piaţa Charles de Gaulle.

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a pronunţat în 17 decembrie 2021 prima sentinţă în dosarul în care un şofer din Bucureşti a contestat procesul-verbal prin care a fost amendat şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru că a trecut pe roşu şi a folosit un dispozitiv mobil fără a avea un dispozitiv timp mâini libere, scrie Adevarul.

În procesul de contestare a sancţiunii, bărbatul a arătat că fapta este nereală, trecând pe culoarea roşie a semaforului pentru că în ziua respectivă un elicopter a aterizat de urgenţă în Piaţa Charles de Gaulle şi traficul era îngreunat.

Bărbatul a mai arătat că a fost oprit la circa 20 de metri de semafor, în faţă aflându-se un alt semafor care era verde. Şoferul a mai arătat că „avea autovehicule în stânga şi în dreapta, astfel că şi aceste autoturisme ar fi trebuit să treacă pe culoarea roşie a semaforului”.

Sancţiunea a fost menţinută

Judecătoria Sectorului 1 a menţinut amenda aplicată de Brigada Rutieră a Capitalei, arătând că „aterizarea elicopterului în Piaţa Charles de Gaulle a avut loc cu câteva ore înainte de sancţionarea petentului la ora 18.01”.

„Mai mult, din pozele efectuate de petent reiese că spaţiul unde se afla elicopterul era delimitat, circulaţia realizându-se pe restul benzilor. Totodată, instanţa indică că petentul nu a adus nicio probă pentru susţinerea sa conform căreia a trecut pe culoarea verde a semaforului şi nici pentru cea referitoare la faptul că nu se afla în deplasare când a utilizat telefonul mobil”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Sectorului 1, care nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.