Un Centru de Recuperare Nuromotorie tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu dizabilități, construit în cartierul Drumul Taberei

Un număr de 90 de persoane adulte cu handicap locomotor sau neuromotor din Sectorul 6, alături de familiile lor, vor fi sprijinite anual, în cadrul centrului care se va construi în Drumul Taberei.

Centrul va pune la dispoziția beneficiarilor săi următoarele tipuri de servicii:

  • Kinetoterapie;
  • Fizioterapie;
  • Masajul terapeutic;
  • Terapie ocupațională;
  • Terapie neurofeedback;
  • Consiliere psihologică și socială;
  • Echipa mobilă, care va asista la domiciliu persoanele cu dizabilități netransportabile;
  • Informare și consiliere pentru aparținători.

Persoane din comunitate care au suferit traumatisme, intervenții chirurgicale, accidente vasculare cerebrale sau afecțiuni reumatismale vor avea astfel la dispoziție un spațiu specializat pentru recuperarea fizică.

În cadrul lucrărilor de construcție și dotare a noului centru va fi amenajată în spațiul exterior și o grădină senzorială, cu rol în activitățile de recuperare și terapie.

Impactul pe termen lung al proiectului constă în dezvoltarea rețelei de servicii integrate dedicate adulților cu dizabilități prin extinderea și modernizarea infrastructurii, dotărilor și tehnicilor de intervenție specializată în comunitatea Sectorului 6.

Proiectul ”Construire Centru de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu dizabilități Constantin Brâncuși” beneficiază de fonduri nerambursabile prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în valoare de 3.342.334.,39 lei fără TVA, în timp ce contribuția Autorității Locale Sector 6, este de 2.434.542,15 lei fără TVA.

Proiectul, având ca beneficiar Direcția Generală de Asistență Socială și Proteția Copilului Sector 6, a debutat la începutul acestui an și se derulează pe o perioadă de 26 de luni. Obiectivul este construcția, dotarea, înființarea și asigurarea funcționării unui centru de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati