Un ciclon aduce ninsori abundente în România. Va ninge inclusiv în București

0
299
Pixabay

Un ciclon mediteranean în curs de formare va aduce schimbări semnificative ale vremii și va afecta zona de sud, est și sud-est a României, începând din noaptea de joi spre vineri. 

„Ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă. De marți, răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, maximele la scara întregii țări se vor situa între 0-6°C, cel mult 12°C în Capitală, iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare.

De mâine răcirea se va resimți și în partea de vest nord-vest. Maximele la scara întregii țări se vor situa între 0 până la 6 grade cel mult 1-2 grade în Capitală.

Iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud-sud-est, mixte ploi, lapovițe și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În luna februarie menționăm faptul că prima săptămână așa cum arată actualizarea estimărilor în această dimineață efectuate pentru intervalul 23 ianuarie-20-februarie menține tendința pentru primele zile din februarie cu valori de temperaturi ușor peste norme.

Din punctul de vedere al cantităților de precipitații, vorbim de cantități deficitare în regiunile extracarpatice, în timp ce în vest, nord-vest cantitățile sunt normale”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena3CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.