Un complex comercial cu materiale textile de lângă București, închis de inspectorii ANPC

0
588

Inspectorii ANPC au închis miercuri cel mai cunoscut complex comercial cu materiale textile de lângă București. A fost nevoie de intervenția jandarmilor.

„Ca urmare a închiderii precipitate a majorității spațiilor comerciale şi a fugii reprezentanților firmelor din incinta Complexului în scopul evitării controlului, dar și în urma abaterilor de la legislația în vigoare constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au dispus: oprirea temporară a prestării de servicii a Complexului, până la remedirea deficiențelor, precum și sigilarea mai multor spații comerciale din incinta acestuia, până la finalizarea verificărilor”, a transmis CRPCR București-Ilfov.

Conform comisarilor, pe cele patru culoare controlate ale complexului pavimentul era neigjenizat, murdar, cu infiltrații, cu geamuri sparte, iar grupurile sanitare erau neigienizate.

Printre alte nereguli se numără: funcționarea în condiții nesigure și ilegale, cu instalații electrice improvizate, cu cabluri electrice care atârnau din tavan pe pereți, reprezentând un pericol de incendiu pentru Complex, amenajarea necorespunzătoare a platformei de depozitare a deșeurilor, aceasta fiind insalubră, prezentând excremente de șoareci, reprezentând un pericol de contaminare, atât pentru vizitatorii, cât și comercinații, căile de acces din incinta complexului erau pe alocuri rupte, acestea prezentând pericol de accidentare.

„Am fost nevoit să ajung la această acțiune de control, împreună cu directorul general, pentru că operatorii economici ce își desfășoară activitatea în complexul controlat au avut o atitudine necorespunzătoare în raport cu colegii mei.

A fost nevoie de apelarea numărului de urgențe pentru ca o echipă de jandarmi să îmi apere colegii, situație pentru care le mulțumesc și le transmit întreaga mea apreciere”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, potrivit Mediafax, conform Antena 3 CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.