Un copac de peste 10 metri înălțime s-a rupt și a căzut peste un loc de joacă din Cișmigiu

Plimbarea prin parcurile din Bucureşti a devenit o loterie. Sute de arbori bătrâni şi pericoloşi aşteaptă să fie tăiaţi, însă semnătura primarului general întârzie. În weekend, un copac de 10 metri s-a prăbuşit peste un spaţiu de joacă din Cişmigiu, scrie antena3.ro.

Prin urmare, reporterii noştri au luat la pas oraşul, iar realitatea este înfricoşătoare.

În ultimele săptămâni, numărul copacilor căzuţi a crescut îngrijorător. La fiecare ploaie mai serioasă, autorităţile primesc numeroase apeluri pentru a interveni în astfel de situaţii, iar de multe ori apar şi pagube materiale.

Maşinile distruse sau locuinţele avariate au ajuns să devină o normalitate atunci când plouă.

Arborele s-a rupt de la rădăcină şi a distrus toboganele şi un chioşc din parc, însă, ca prin minune, niciun copil nu a fost rănit.

„Este teama că a căzut un pom mare de tot, un salcâm foarte vechi. A căzut la 2 metri de oameni. Dacă bate vântul fugim. E foarte jegos, e foarte murdar, uitați cum e apa”, se plâng bucureștenii care frecventează Grădina Cișmigiu.

Directorii A.D.P dau vina pe primarul Capitalei care refuză, de aproape doi ani, să semneze avizele de defrişare.

Nicuşor Dan spune, însă, că aprobă doar acţiunile justificate.

La ultima furtună puternică din București, peste 30 de copaci s-au prăbuşit şi au avariat 12 maşini parcate pe marginea drumului.

Situaţia este una generală. Fiecare sector a trimis în ultimii doi ani, în medie, peste 600 de solicitări de toaletare sau defrişare ce vizează câteva mii de arbori.

În schimb, Primarul General a semnat aproximativ 50 de aprobări pentru fiecare sector în parte.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati