Un cunoscut deputat, propus pentru a fi dat afară din PSD. Marcel Ciolacu a anunțat motivul

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că, în prima şedinţă a conducerii social-democraţilor, va propune excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă, scrie Agerpres.

„Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima şedinţă a conducerii partidului. Acţiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democraţie, libertate şi drepturile fundamentale”, a scris Ciolacu, joi, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că „PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană şi NATO şi care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federaţia Rusă”.

Reacția lui Ciolacu are loc la o zi după ce Dumitru Coarnă a participat alături de trei parlamentari independenți – Diana Șoșoacă, Mihai Lasca și Francisc Tobă – la o întâlnire cu ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, potrivit unui comunicat al lui Șoșoacă, scrie G4 Media.

Cei patru parlamentari au prezentat o propunere privind o așa-numită „poziție de neutralitate” a României în războiul declanșat de Rusia în urma invadării Ucrainei.

În vârstă de 58 de ani, Coarnă este de profesie polițist. E fostul șef al Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati