Un cuplu din Bucureşti cu un bebeluş de 8 luni, salvați de salvamontiști după ce au rămas blocați într-o zonă viscolită pe masivul Ceahlău

0
288
Foto: Salvamont Romania / Facebook

Un bărbat și o femeie din București, care aveau cu ei un bebeluș de 8 luni, au fost recuperați de salvamontiștii nemțeni, sâmbătă, dintr-o zonă viscolită a masivului Ceahlău. Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat că tinerii au urcat pe traseul „Lutu Roşu”, iar în zona „Detunatele” au fost expuși viscolului.

„Cei doi turişti au ajuns într-o zonă expusă la viscol unde temperatura resimţită era de minus 10 grade Celsius.

Au găsit pe unul dintre indicatoare numărul Dispeceratului Naţional Salvamont şi au solicitat ajutor. Un salvamontist din echipa care a ajuns la ei a luat bebeluşul şi i-a aplicat patch-uri termice.

Cei trei au fost transportaţi în siguranţă la Cabana Dochia. Nici măcar nu aveau cazare şi am vorbit noi cu proprietarul cabanei pentru a le oferi cazare”, a declarat, pentru Agerpres, Raul Papalicef.

Cei doi soţi, în vârstă de 25 ani, şi copilul lor vor înnopta la Cabana Dochia, iar duminică, în funcţie de condiţiile meteorologice, salvamontiştii vor hotărî dacă pot coborî la Izvorul Muntelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.