Un deputat PSD vrea reducere la CFR doar pentru studenții cu note bune

Studenţii vor beneficia de o reducere de 90% din preţul biletelor de tren, aşa cum prevede noua lege a învăţământului preuniversitar, însă social-democrații analizează varianta în care reducerile la transportul feroviar să se acorde în funcție de performanțele școlare.

  • „O eventuală eliminare a facilităţilor acordate studenţilor pentru transportul feroviar a iscat vii controverse în societatea civilă”, iar „eliminarea sau chiar modificarea formei în care aceste reduceri sunt acordate reprezintă o temă de interes major pentru social-democraţi”, spune deputatul PSD Gheorghe Şimon.

„Este o chestiune care ţine de competenţa Ministerului Educaţiei care încă nu a aprobat normele metodologice pentru noua legislaţie a învăţământului superior. Pe de altă parte, această dezbatere readuce în atenţia publică această facilitate acordată studenţilor, fără niciun criteriu legat de performanţa şcolară”, a subliniat Gheorghe Şimon.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, există bază legală pentru acordarea reducerilor pentru studenţi pentru transportul feroviar, dar social-democraţii analizează varianta în care studenţii vor beneficia de aceste reduceri în funcţie de performanţele şcolare.

„Poate că Ministerul Educaţiei ar trebui să analizeze dacă nu cumva această facilitate să se acorde studenţilor care învaţă, nu şi celor care au restanţe şi absenţe. Scopul acestei facilităţi este de a asigura accesul la învăţământ, nu pentru a încuraja chiulul şi dezinteresul”, a mai subliniat deputatul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati