Un deţinut a evadat din Penitenciarul Ploieşti; el este acum căutat

Un deţinut a evadat din Penitenciarul Ploieşti, el fiind acum căutat, a informat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sâmbătă, 18.04.2020, în jurul orei 1615, s-a constatat că deţinutul LUPU ONOREL, în vârstă de 41 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de Furt calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit Secţia Exterioară Movila Vulpii, aparţinând Penitenciarului Ploieşti. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea IPJ Prahova, IJJ Prahova, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, procedându-se, totodată, la alarmarea personalului şi trimiterea de echipe de căutare”, a precizat comunicatul de presă.

Potrivit ANP, fapta deţinutului constituie evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

La momentul părăsirii secţiei exterioare, deţinutul era îmbrăcat cu: pantaloni de trening de culoare bleumarin, pulover de culoare gri.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Ploieşti, la numărul de telefon: 0244/526.834, 0244/526.325, 0244/526.238”, a informat ANP.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati