Un dezvoltator imobiliar începe lucrările pentru construirea a încă 5.000 de locuințe în Metalurgiei Park

Compania SudRezidențial, cel mai mare dezvoltator imobiliar din zona de sud a Bucureștiului, a anunțat sâmbătă prin intermediul unui comunicat că începe în această vară lucrările la faza a doua a construcțiilor în Metalurgiei Park Residence, primul parc rezidențial din România, potrivit economica.net.

Acest proiect de mare anvergură intră într-o nouă etapă, după ce de la momentul inițierii sale în anul 2016, peste 5.000 de apartamente au fost finalizare și livrate către cumpărători. Faza a doua a construcțiilor constă în dezvoltarea pe o suprafață de 20 de hectare de teren a unui număr estimat de 5.000 de noi unități locative din cele mai diverse.

Mai mulți investitori au achiziționat terenul, iar lucrările de construire vor începe în această vară. Firme care deja au participat la acest mare proiect imobiliar, precum: Viva Residence, Brown Residence, Galaxy Residence, Galaxy Plus Residence, Venus Residence, Top House Residence, Primera Residence, Athos Residence au inițiat demersurile pentru începerea lucrărilor de edificare.

Alți noi investitori de anvergură și-au anunțat prezența și vor investi sume considerabile pentru construirea atât a imobilelor de locuințe, cât și a unor zone generoase de retail, școli, grădinițe, zone comerciale, parcuri, zone de agrement și wellness, acesteea fiind doar o mică parte din avantajele acestei noi faze de dezvoltare a proiectului, se specifică în comuncatul transmis de SudRezidențial.

Astfel, la capitolul noutăți, Kaufland România va crea o zona importantă de retail pe o suprafață de 2,5 hectare de teren, învecinată cu Lidl România, în care vor există mai multe zone de shopping pentru a crea o adevărată esplanada comercială.

Din cadrul acestei noi faze de dezvoltare nu vor lipsi zonele verzi, parcurile de proximitate, fiind proiectate inclusiv o școală și o grădiniță pentru locuitorii din această zonă.

Parcul Tudor Arghezi, inițiat de către Primăria Sectorului 4 al Capitalei, se va află chiar lângă noile proiecte rezidențiale, fiind unul dintre cele mai mari noi parcuri din București, urmând a fi edificat pe o suprafață de aproximativ 3 hectare. Proiectul parcului prevede crearea mai multor zone tematice, unele fiind destinate circulației pietonale, incluzând pavilioane și chioșcuri, iar altele sportului și jocurilor în aer liber. Tot aici va fi amenajat un skate-park de 1000 mp și un centru multicultural la cele mai înalte standarde unde locuitorii vor putea participa la spectacole, concerte, expoziții și alte evenimente socio-culturale.

Din punctul de vedere al infrastructurii, pasajul subteran auto de la Piața Sudului și noul pod de pe Calea Văcărești, asigura accesul rapid către centrul Capitalei și bulevardele principale. De asemenea, trei artere importante: șoseaua Berceni, stradă Turnu Măgurele și stradă Luică au fost lărgite cu încă o bandă pe fiecare sens de circulație, lucru care a îmbunătățit considerabil problema traficului auto. Alte două pasaje rutiere sunt anunțate chiar în zona Metalurgiei, Turnul Măgurele și Apărătorii Patriei, care ar urmă să lege inelul median dintre șoseaua Giurgiului și Târgul Vitan.

Metalurgiei Park Residence este, la acest moment, unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din România, valoarea cumulată a investițiilor dezvoltatorilor imobiliari depășind suma de 350 de milioane de euro. Noile blocuri care se vor construi vor avea un regim mai mare de înălțime, cuprins între P+8 și maxim P+12 etaje, iar parcările oferite vor fi atât supraterane cât și subterane.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati