Un fals polițist bucurestean a furat un telefon mobil

Un bărbat care pretindea că este poliţist şi a furat un telefon mobil a fost reţinut pentru 24 de ore pentru furt calificat şi uzurparea de calităţi oficiale.

Poliția Capitalei informează că a fost reținut un bărbat, acuzat de furt calificat și uzurparea de calități oficiale, după ce ar fi pretins că este polițist și i-ar fi sustras unei persoane un telefon mobil.

Sursa citată menționează că, la data de 16 ianuarie, polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziție, în Capitală, la domiciliul unui bărbat, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și uzurparea de calități oficiale. Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, iar în urma percheziției efectuate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

În fapt, la data de 1 ianuarie, Secția 1 Poliție a fost sesizată prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 1, o persoană necunoscută, care ar fi pretins că este polițist, i-ar fi sustras un telefon mobil, prejudiciul fiind de aproximativ 4.000 de lei.

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Sector 1, iar din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

În urma percheziției, a fost recuperat și telefonul mobil pe care bănuitul l-ar fi sustras.

Cel în cauză a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati