Un farmacist arestat preventiv a încercat să-l atace pe judecător, la Tribunalul Ilfov

0
609
sursa foto: Unsplash

Un bărbat arestat a încercat, miercuri, să sară din boxă, la Tribunalul Ilfov și să ajungă la judecător, însă a fost imobilizat la timp de polițiștii ilfoveni aflați în sală. Acesta ar fi leșinat în timpul imobilizării, însă, ulterior, procesul a putut continua.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Alexandru Veștea, un farmacist arestat după ce l-ar fi amenințat cu moartea, în mod repetat, pe șeful de Post de la Mogoșoaia, Constantin Oancea, deși, în trecut, cei doi ar fi avut o relație de prietenie, scrie Gandul.

Înainte să fie închis, acesta fusese condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare după ce a amenințat o procuroare de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, căreia i-a trimis zeci de mailuri pe adresa instituției, dar și pe adresa de mail a Secției 14 Poliție, din București, în care a descris, în mod explicit, diferite moduri în care urma s-o omoare. Veștea ar fi recurs la aceste fapte după ce s-ar fi supărat pentru faptul că procuroarea îi clasase o plângere.

Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că bărbatul a fost scos din arest, miercuri dimineață, pentru a fi dus la Tribunalul Ilfov, unde urma să se judece prelungirea arestului preventiv.

A leșinat în timpul imobilizării

Ajuns în boxă, judecătorul ar fi dispus ca acestuia să-i fie scoase cătușele. La scurt timp, bărbatul ar fi început să dea cu picioarele în marginea din lemn a boxei, după care ar fi lovit cu pumnii în plexiglasul de protecție, încercând să scape pentru a ajunge la masa magistratului.

Acesta a fost imobilizat foarte repede de polițiștii care îl aduseseră la Tribunal, iar în urma intervenției ar fi avut câteva secunde în care și-ar fi pierdut cunoștința. Cu toate acestea, după ce și-a revenit în simțiri, procesul a continuat.

Până la publicarea acestei știri, la IPJ Ilfov nu fisese făcută nicio sesizare oficială legată de producerea acestui incident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.