Un film românesc de Oscar, la „Cinema în aer liber” în Sectorul 3

La „Cinema în aer liber” din Parcul Titan, propunerea pentru seara de 23 august, ora 20.30, este „Imaculat” – un film românesc de Oscar. Drama psihologică ecranizează experiența unei tinere dependente de heroină într-o clinică de dezintoxicare.

Multipremiatul film „Imaculat”

În regia Monicăi Stan şi a lui George Chiper-Lillemark, pelicula a fost propunerea României de anul acesta pentru Premiile Oscar. Anterior obținuse „Lion of the Future”, premiu acordat pentru cel mai bun lungmetraj de debut la Veneția, precum și Directors Award la secțiunea „Giornate degli Autori”. Și tot atunci premiul „Autrici under 40” a fost acordat Monicăi Stan pentru cel mai bun scenariu, inspirat din experiența personală.

Bucureștenii pot urmări proiecțiile pe Insula Artelor din Parcul Titan. Ajungi acolo intrând în parc dinspre bulevardul Liviu Rebreanu, punct de reper Globul pământesc.

Accesul publicului la proiecțiile cinematografice este liber, în limita locurilor disponibile în spațiul de eveniment.

Calitatea proiecției, similară celei din marile săli de cinema

Deși proiectate pe o insulă din parc, sub cerul liber, filmele vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, în condiții de siguranță și distanțare socială.

Peliculele vor fi aduse în fața publicului utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m2.

„Cinema în aer liber” este organizat de Primăria Sectorului 3 în perioada 15 august-10 septembrie pe Insula Artelor din Parcul Titan. Accesul la proiecții este liber, iar detalii despre filme și programul complet vor putea fi găsite pe www.primarie3.ro și www.cinemainaerliber.ro.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati